OVER LOES DE JONG

Opgeleid als HBO jeugdhulpverlener ben ik na omzwervingen via o.a. de kunstacademie, de Martin Gaus academie en diverse andere opleidingen uiteindelijk toch terecht gekomen waar ik het best tot mijn recht kom nml als therapeut/ coach in de (jeugd)hulpverlening. 

Omdat ik wil werken vanuit betrokkenheid en niet pas in het vaak te strakke keurslijf van de grotere instelling heb ik er al snel voor gekozen om mijn eigen praktijk te voeren en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

In mijn praktijk wil ik samenwerken met degene die hulp komt halen om te komen tot het beste resultaat. 

Hoe dat gaat is voor iedereen weer anders maar altijd passend en professioneel.

Het werken met gezinnen waar autisme een rol speelt, is altijd de rode draad geweest in mijn werk. inmiddels is de benaming autisme niet meer dekkend en maak ik liever gebruik van de term neurospeciaal.

Als psychosociaal therapeut werk ik graag met beweging, spel en mijn honden. Daarnaast maak ik gebruik van evidence based technieken zoals ReAttach, acceptance and commitment therapy en mindfullness.

Als zelfstandig therapeut heb ik een betrouwbaar netwerk van collega’s op wie ik een beroep kan doen als dat nodig is. Er is een samenwerking met een psychiater als er een diagnose – of medicatievraag is.