Kynotherapie

Hondenangst/Kynotherapie

Therapie met honden of Kynotherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van betrouwbare en goed getrainde honden. De inzet van de honden heeft diverse voordelen. Voor de beweeglijke kinderen is het een uitdaging om samen met de honden te rennen, voor de kinderen die juist een bewegingsaversie hebben zijn de honden een uitnodiging om tot bewegen te komen. De honden activeren en nodigen uit tot spel. Honden reageren altijd direct en duidelijk, voor het kind zijn zij daarom een spiegel van het eigen gedrag. De interactie tussen het kind en de honden en de interactie tussen de honden onderling geven het kind inzicht in zijn of haar eigen functioneren, de therapeut bewaakt en stuurt het proces.

Mellow

Mellow

Frodo

Frodo

Gimmick

Gimmick

Over de honden

Bij het werken met honden zet ik mijn eigen honden in. Ze zijn goed getraind en ik ken ze door en door. De honden zijn border collies. Dit ras staat bekend om hun energie en hun wil tot samenwerking. Omdat ze heel sociaal zijn en vooral veel van spelen houden, wordt iedereen die naar Kairos-Breda komt enthousiast begroet.

Er zijn drie honden:
Frodo (10-05-2008)
Mellow (05-02-2014)
Gimmick (31-07-2017)

Daarnaast wonen er bij ons ook nog twee poezen Muis en Wolf twee zussen die geboren zijn in de zomer van 2010.

Kynotherapie en hondenangst?

Kynotherapie kan ook ingezet worden bij kinderen en jongeren met angst voor honden. Doordat de honden zeer goed getraind zijn krijgt het kind steeds meer vertrouwen in zichzelf en in de honden. Zo krijgt het kind weer een gevoel van controle en leert spelenderwijs de angst te overwinnen.

Hondenangst training

Vanwege de grote vraag naar therapie voor kinderen met hondenangst hebben we een training opgezet in kleine groepjes voor kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar.

De kinderen komen 8 keer bij elkaar en oefenen samen op een ontspannen manier. Deze training bestaat uit drie delen:

  • omgaan met je angst (wat gebeurt er in je lijf en hoofd)
  • hondengedrag en jouw gedrag
  • oefenen met honden

Er zijn drie honden:
Frodo (10-05-2008)
Mellow (05-02-2014)
Gimmick (31-07-2017)

Daarnaast wonen er bij ons ook nog twee poezen Muis en Wolf twee zussen die geboren zijn in de zomer van 2010.

Deze training is € 400,- en wordt niet vergoed.