Jongeren

Als jongere zit je er tussenin, je bent geen kind meer (ook al denken je ouders nog van wel) maar je bent ook nog niet volwassen (ook al denk jij soms van wel). Dat maakt je leven ingewikkeld. Je moet van alles zoals huiswerk, sporten, populair zijn, bijbaantje en…..nog veel meer.  Soms voel je je zo overvraagd dat je eigenlijk niets meer wil. Dat is het moment om een afspraak te maken met iemand die samen met jou je leven bekijkt en zoekt naar wat er beter kan en wat jij zelf wil.

Ontwikkelingsstoornissen

Op de basisschool wordt er nog veel voor je geregeld maar zodra je naar de middelbare school gaat, verandert er van alles. Er wordt steeds meer van je verwacht op het gebied van school, vrienden en zelfstandigheid. Als je bijv. ASS of ADHD hebt maakt dat het niet eenvoudiger en dat maakt je soms onzeker. We kunnen in zo’n geval samen bekijken wat er goed gaat en wat beter zou kunnen. Veel jongeren houden niet van praten over problemen. Daarom hoef je bij ons niet stil te zitten als je dat niet wil.

 

identiteit

Als jongere ben je op zoek naar je eigen identiteit. Je hebt al veel meegemaakt en dat heeft je voor een deel al gevormd. Op grond van die ervaringen kijk je naar de toekomst naar wie of wat je wil worden. Als dat veel ruzie thuis geeft of maakt dat je helemaal nergens meer zin in hebt, kan het goed zijn om samen met iemand te praten, om te kijken wat je dwars zit of waarover je onzeker bent.

Angst

De toekomst, school, studie, relaties, uiterlijk, het kan je allemaal beangstigen. Heel normaal als dat maar even duurt en vanzelf weer over gaat maar lastiger als je daardoor geblokkeerd raakt en niet meer aan iets nieuws durft te beginnen. Als je merkt dat je steeds vaker thuis zit, of alleen nog maar aan het gamen bent en dat ergens heengaan je steeds meer moeite kost. Dan is het misschien goed als je samen met ons aan de slag gaat om weer het leven te durven leiden dat je wilt.